skip to content | Accessibility Information

BA (Hons) Architecture

Gabriella Warren-Smith

Located in central Salford is a segregated community, their roots fading into the distance as their home loses its identity. Using the art of storytelling, my building re-awakes Salford’s background and transmits it to the town’s current inhabitants.

The building strives to link its users back to the surrounding site, using paths, passageways and routes that reconnect the past and present.

My interest in design lies within the manipulation of space and layout. For the following year, I will be looking for work experience in exhibition design and curating.

Gabriella Warren-Smith - Site connections with building

Site connections with building

Gabriella Warren-Smith - Interior images showing light patterns and materiality

Interior images showing light patterns and materiality

Gabriella Warren-Smith - South elevation showing building relationship with surroundings

South elevation showing building relationship with surroundings

Gabriella Warren-Smith - Section through building connecting to site

Section through building connecting to site

Gabriella Warren-Smith - West elevation showing connections between building and site

West elevation showing connections between building and site

Gabriella Warren-Smith - Ground floor plan creating linking paths to extend building to the site

Ground floor plan creating linking paths to extend building to the site

Next Profile >