skip to content | Accessibility Information

BA (Hons) Architecture

Evelyne Williams

Studying 'Adaptive Architecture for Climate Change' initiated my research into the impact extreme darkness would have on the community of Castlefield, Manchester. This raised the question of how society can adapt to these conditions to survive this threat, notably the threat to mental health and wellbeing. Based on Maslov's Hierarchy of Basic Needs this Community Wellbeing Centre aims to help society survive through relaxation, education and sensory stimulation.

Evelyne Williams - Territory Analysis_Mapping Change in Castlefield through skycover

Territory Analysis_Mapping Change in Castlefield through skycover

Evelyne Williams - Wellbeing Centre Approach_ Elevation

Wellbeing Centre Approach_ Elevation

Evelyne Williams - Existing Site Connections_1:200 Model

Existing Site Connections_1:200 Model

Evelyne Williams - Wellbeing Centre Water Therapy_Main Pool

Wellbeing Centre Water Therapy_Main Pool

Evelyne Williams - Wellbeing Centre Spa Level_Ground Floor Plan

Wellbeing Centre Spa Level_Ground Floor Plan

Evelyne Williams - Spa, Treatment Centre & Performance Space_Section

Spa, Treatment Centre & Performance Space_Section

Evelyne Williams - Territory Analysis_Mapping Change in Castlefield through skycover
Evelyne Williams - Existing Site Connections_1:200 Model
Evelyne Williams - Wellbeing Centre Spa Level_Ground Floor Plan
Evelyne Williams - Spa, Treatment Centre & Performance Space_Section
Evelyne Williams - Wellbeing Centre Approach_ Elevation
Evelyne Williams - Wellbeing Centre Water Therapy_Main Pool

Tags: Adaptive, Architecture, Canal, Change, Climate, Extreme Dark, Protective Facade, Sandstone, Sensory, Spa, Therapy, Treatment, Warehouse, Wellbeing

Next Profile >

MMU Manchester School of Art MSA