Lok Hei Wong

Architecture BA

Ecological nursery

A nursery with the concept of ‘playfulness’ and ‘dynamism’ is built at the chosen site aiming to connect green space and Manchester children. An eye-catching roof structure is built for seasonal climbers to grow to attract birds and adding colour to the building. Interesting element like tree-inspired columns could be found penetrating the nursery creating a special spatial experience for children. Balcony and landscape is open to public allowing them to enjoy the view while taking a break at the Manchester city center.

The terrace of the landscape is also used as the biological water purification of the building. The designed landscape serves as habitats of species especially water creatures at the wetland area.

Tags: Children, Dynamism, Ecology

More Profiles

Lok Hei Wong (1)